Domnilor preşedinţi,

Stimaţi colegi deputaţi şi senatori,

Domnule prim-ministru desemnat,

Hollywoodul, vocea simpatică a Statelor Unite ale Americii, a propus, în ultima perioadă, multe filme cu spioni: "The man from UNCLE", "Podul spionilor", "Spectre", "Mission: Impossible".

O să vă dau un citat care caracterizează perfect ceea ce se întâmplă astăzi aici. Citez: "Împingători de hârtii, politicieni, birocraţi, cu toţii oameni fără coloană vertebrală. Cum să deţineţi voi puterea în numele aşa-zisei democraţii?".

Aceste cuvinte erau aruncate în faţa unui reprezentant al statului de drept, în Marea Britanie, de un "băiat deştept." Ar trebui să punem puterea în mâinile în care ea aparţine - aceasta era concluzia.

Aşadar, dragi colegi, deputaţi şi senatori, dacă v-aţi luat suma forfetară, bucuraţi-vă de ea, pentru că este singura modalitate prin care vă veţi mai putea manifesta autoritatea faţă de angajaţi şi colaboratori, normal.

Noi nu o să votăm acest guvern, dar cu cele 12 voturi ale noastre suntem aici să vă aducem aminte că la finalul tuturor filmelor, al tuturor filmelor de la Hollywood sau din alte părţi, democraţia şi statul de drept înving "băieţii deştepţi."

 

Sursa