Activitate Parlamentară

 

 

Instituția Parlamentului este esențială pentru orice democrație. Cu cât un Parlament este mai puternic, cu atât echilibrul puterilor în stat este mai stabil, lăsând democrația să respire, societățile să prospere și cetățenii să își poată îndeplini dezideratele, de la cele mai simple și firești până la cele mai ambițioase.  
  
Parlamentul României nu se bucură din păcate astăzi de prea multă credibilitate, atât din cauza anumitor deputați sau senatori - implicați în activități  ilegale sau  fapte suspecte de corupție - cât și din cauza proastei înțelegeri a rolului unui ales în Parlamentul țării. Asaltul mediatic pe teme predilecte cum ar fi a€œimunitatea” sau a€œcosturile nejustificate” pe care această instituție le implică se adaugă și ele efortului de șubrezire a acestei instituții fundamentale a statului. 
  
Este important să recunoaștem însă că Parlamentul nu este doar sumă unor cetățeni aleși - buni sau răi, cinstiți sau corupți, competenți sau ignoranți - ci este o instituție care rezistă și merge înainte prin lucrurile esențiale pe care le așează în serviciul democrației și al țării - legi, dialog politic putere-opoziție, reprezentare externă, control democratic. 
  
Ideea de înființare a Partidului Nostru a fost pentru prima data exprimată de domnul deputat Cornel George Comsa, care a avut o viziune diferită despre cum se construiește un partid în România. Exemple precum UNPR, PC, PLR sau PMP nu sunt și nu au fost considerate demne de urmat. Dimpotrivă. Aceste formațiuni au deturnat votul popular constituind grupuri-enclave de deputați și senatori strict pentru a  se putea angajă în negocieri directe cu puterea sau opoziția, fără scrupule sau convingeri politice autentice. 
  
Acesta este motivul pentru care primul deputat al Partidului Nostru nu a vrut să stimuleze migrația în interiorul Parlamentului doar din rațiuni de putere și nu a încercat să recruteze colegi în Cameră sau Senat pentru a se alătura PN. 
  
Dacă grupul de deputați sau senatori al Partidului Nostru va fi mai mare în mandatul 2016-2020, acest lucru se va datora votului cetățenesc și nu negocierilor de culise. De asemenea, dacă unii dintre deputații sau senatorii de calitate ai Parlamentului României își vor exprimă dorință să facă parte din Partidul Nostru și vor trece de evaluarea conducerii PN pentru a fi acceptați că membri,  aceștia nu se vor putea angajă în negocieri cu puterea sau opoziția pentru a dobândi foloase politice ori personale.  
  
Puteți consulta activitatea parlamentară a membrilor Partidului Nostru din Cameră Deputaților și Senat aici.