Despre noi

 

 

Ideea fondatoare a Partidului Nostru a emers si s-a concretizat la un sfert de secol de la caderea regimului ceausist in Romania, dupa ani buni de zile traiti intr-un sistem politic descins dar nu desprins de comunism sau de practicile vetuste ale societatii de dinainte de 1989.

 

Dupa douazeci si cinci de ani ne gasim blocati intr-o democratie mimata, ne lovim zilnic de acte de coruptie si favoritism politic, care au intarit o oligarhie trans-partinica, baricadata in institutiile statului. Un cartel de potentati politici au confiscat statul roman pentru uzul lor personal si de grup, si-au creat monopoluri in intreaga tara, de la ministere pana la primariile de comune, in toate judetele tarii, au contaminat prin mass-media pana si libertatea de exprimare democratica in tara noastra. Aceasta situatie anti-democratica si anti-nationala nu mai poate continua!

 

Noi, cei ce punem bazele Partidului Nostru, suntem cetateni responsabili care ne-am nascut in  anii ‘70, ‘80 si ‘90 ai secolului trecut, am copilarit in comunism, am fost martorii simulacrului de revolutie si ai iluziei democratice servite timp de un sfert de secol drept “tranzitie”. Noi, fondatorii Partidului Nostru, am hotarat, pentru romani si Romania, pentru destinul nostru democratic, sa punem capat modului in care se face politica si administratie in tara noastra, am decis sa actionam politic pentru democratie, cetatean si Stat.

 

Opțiunea politică pe care o asumăm și susținem privește sistemul de valori democratice care au în centrul lor cetățeanul, cu drepturile și libertățile sale, capabil să se afirme prin însușirile, competentele și eforturile sale într-o lume concurențială, bazată pe egalitatea de șanse, justiție socială, drepturi și libertăți ale omului, solidaritate și responsabilitate.

 

Pentru Partidul Nostru, Cetateanul Roman este centrul preocuparilor noastre, este Alpha si Omega actiunii noastre publice si politice, este elementul care confera echilibru, justete, pragmatism si sens existentei noastre ca partid.

 

Partidul Nostru este un partid de centru. Unde “centrul” este Cetateanul Roman.

 

Misiunea noastra este aceea de a creea o miscare nationala care sa schimbe integral actuala clasa politica si sa isi puna intreaga energie si competenta in serviciul evolutiei si bunastarii Romaniei.