Nume: Partidul Nostru

Indiferent care a fost orientarea doctrinară a partidelor românești din 1990 încoace, niciodată inițialele sau numele acestora nu au însemnat nimic pentru cetățeanul de rând. Au fost doar bariere în calea înțelegerii corecte a faptului că distanță dintre cei care purtau aceste nume și cei conduși se marea constant. FDSN, FSN, PDSR, PSD, CDR, UFD, PNȚCD, PD, PDL, PLD, PNL, UDMR, PRM, au fost simboluri ale alienării față de cetățean, a distanțării oligarhiei politice față de muritorii de rând. 
   
Astăzi, noi, cetățenii simpli ai României, sperăm să regăsim sentimentul apartenenței la țara noastră, la societatea românească, și credem în reducerea acesei distante artificiale  - dintre conducători și conduși - prin Partidul Nostru. 
   
Partidul tău și partidul meu, al celor care credem în mai bine, nu este Partidul Lor! Este Partidul Nostru. Iar acțiunile politice, guvernamentale și publice ale PN vor fi în beneficiul tuturor românilor, pentru că le împlinim noi, cetățenii responsabili ai acestei țări, cu respect față de lege, credința în Dumnezeu și dragoste de țara. Partidul Nostru poartă acest nume pentru că este diferit de tot ceea ce a ființat până acum pe scenă politică românească. Pentru că ne aparține!  

 

 

Logo / Semn electoral

 

 

Semnul Victoriei, făcut de zeci de mii de români în decembrie 1989 la căderea lui Ceaușescu, a fost atât de dramatic trădat în anii care au urmat! Din respect pentru idealurile Revoluției din 1989, Partidul Nostru își pune acțiunea politică sub acest semn, în anagajamentul nostru ferm că vom obține pentru cetățenii României tot ceea ce schimbarea politică din 1990 încoace nu le-a adus. 
  
Acest semn, cu rădăcini politice antice, reluat în momente istorice esențiale de nenumărate personalități care au scris istoria lumii, este elementul central al logo-ului nostru. Ceea ce îl face original în siglă Partidului Nostru sunt detaliile tradiționale românești, făcute celebre de artă lui Brâncuși.  

 

 

Culori 

 

Roșu - reprezina acțiunea și perseverență 

Alb - fundalul alb simbolizează puritatea și integritatea 

Albastru - reprezintă claritatea și viziunea 

 

 

 

Juramânt

 

Eu, membru al Partidului Nostru, jur să pun umărul la construirea unui partid puternic și unit, să particip la crearea unei societăți juste, echitabile și prospere, promovând excelența și evoluția prin tot ceea ce fac alături de colegii mei, astfel încât fiecare cetățean, indiferent de etnie, confesiune, sex sau condiție socială să se poată bucura de o viață împlintă și fericită. Așa să îmi ajute Dumnezeu!