Începuturi

 

După șapte cicluri electorale, la finalul anului 2012 ne găseam blocați într-o democrație mimata, contaminată de acte de corupție și favoritism politic, care au întărit o oligarhie trans-partinică, baricadată în instituțiile statului. 
  
La capătul exersării tuturor alianțelor posibile din 1990 până în 2012, stânga și dreaptă politică românească se uneau într-o alianță hidoasă a€“ USL - care avea că singur scop real preluarea puterii.  După un deceniu de autoritarism și abuzuri ale unui președinte catastrofal pentru națiunea română și armonia socială, exploatarea stării de nervozitate și irascibilitate a votantului român a dus la un masiv vot negativ care a pus întreagă putere în mâinile unei coaliții împotrivă naturii  doctrinare ( dacă această ar fi fost vreodată un criteriu pentru politicienii români ).   
  
Ideea înființării Partidului Nostru a apărut în primăvară anului 2014, la momentul disoluției previzibile a USL, un moment în care credeam că se încheia și ultima variantă de alianță bună de vândut votantului român precum a€œschimbare”. 
  
Nu poți să produci o schimbare reală rulând mereu și mereu aceiași oameni!  Această este credința noastră, care ne-a stimulat să încercam coagularea energiilor pozitive ale poporului român, încă latente sau timid exprimate politic. 
  
Încercarea de a strânge în jurul ideii de schimbare oameni noi, cu o mentalitate nouă, mai curată și occidentală, ne-a dus cu gândul la generațiile aflate între 35 și 50 de ani, care au împlinit ceva în viață, în profesia lor, pe merit și prin muncă cinstită. Acești români, care duc înainte țara noastră, având grijă atât de copiii cât și de părinții lor, au conturat și profilul ideal al omului care poate face adevărată schimbare în bine a României. Ei își manifestă zi de zi energia și talentul, în ciudă unei clase politice retrograde, care în douăzeci și cinci de ani nu le-a oferit nimic din ceea ce are nevoie un cetățean pentru a există și prospera. 
  
Partidul Nostru s-a născut cu gândul la acești români, iar data de 10 aprilie 2014 o putem  consideră a fi prima data  relevanță în viață noastră de partid. Atunci am înregistrat marca verbală a€œPartidul Nostru” la OSIM, făcând astfel primul pas în conturarea identității organizației noastre. 
  
În vară și toamnă anului 2014 un grup de inițiativă a început lucrul la programul și statutul partidului, precum și la identitatea vizuală. În februarie 2015 am finalizat programul și statutul și am înregistrat marca vizuală PN la OSIM. Pe data de 25 martie 2015 am lansat acest site și am inaugurat filiala județeană Brașov a Partidului Nostru.