Statut

 

Partidul Nostru este o formațiune politică organizată conform Legii române a Partidelor politice, în deplin respect față de Constituția României, democrație și cetățean. Mediul în care începem să activăm însă, este alcătuit din partide politice care ignoră reguli de bază ale democrației interne, care își încalcă propria Constituție - Statutul.  
  
După prăbușirea regimului ceaușist, am asistat și am fost afectați că cetățeni de numeroase variante de guvernare, ale unor partide îmbibate de foști reprezentanți ai nomenclaturii comuniste sau securiste, ai cărei oameni au infiltrat și suprimat în cele din urmă și partidele istorice ale acestei țări. Din cauza acestui fenomen de contaminare, ierarhiile de partid nu au fost niciodată democratice, ci au ținut mai degrabă de reguli nestatutare. Lipsă de democrație internă în partidele românești post-decembriste a dus inevitabil și la o inhibare a democrației și a regulilor democratice în întreagă societate.      
  
Favoritismul politic, desfăƒsurat în România în ultimele două decenii și jumătate, conține o sumムde forme și practici degenerate de capitalism care conturează iluzia prezenței unei societăți democratice. Societatea românească, așa cum au construit-o partidele politice și guvernele post-decembriste este un simulacru de societate civilizată, având între constante o puternică alterare a regulilor jocului democratic. Guvernanții și partidele lor temporare, își subordoneazム- într-o aparentムde legalitate și de respect pentru regulile democrației autentice - toate resursele publice și o bună parte a celor private, puterea și oportunităƒtile, luând în posesie până la urmă și societatea civilăƒ. 
  
Acest ansamblu de activităƒti și practici ale guvernanților ultimilor douăzeci și cinci de ani, indiferent de culoarea lor politicăƒ, se bazează pe o democrație și o economie de piatムmimate, care eludeazムaplicarea realムa regulilor pe care o societate dreaptムși democraticムle presupune. Degenerarea este atât de pronuntatムîncât însăƒsi apartenență la modelul societăƒtii democratice este pusムsub semnul întrebăƒrii. Avem de-a face cu o deviere, o disimulare a exigențelor democrației politice și a economiei de piatムlibere. 
  
Una dintre problemele esențiale care au dus la apariția acestor realități în spațiul politic, administrativ și guvernamental este tocmai lipsă de democrație internă în partidele românești. Dacă nu respecți regulile democratice în interiorul partidului, cum poți pretinde că le vei exportă la nivelul întregii societăți? 
  
Noi, membrii și conducerea Partidului Nostru, vom corectă acest deficit democratic inițial, respectând întocmai literă și spiritul Statutului, valorile și atributele care dau consistență democratică edificiului nostru politic. 

 

Află mai multe aici.