2014-04-01

Cornel Comsa-un interviu descurajant pentru ELENA UDREA!

Ana Magdin: Cornel George Comsa, cum este viata pentru tine in Romania?


Cornel George Comsa: Sunt nascut, crescut si educat in Romania, am avut sansa de a vedea si intelege viata din peste 50 de tari ale lumii, insa cred ca nu as putea sa traiesc in alta parte decat in tara mea. Au fost momente in care am simtit dorul de tara, chiar daca eram plecat doar de 3-4 saptamani. Romania mi-a oferit tot ce am si sunt, deci pentru mine viata in Romania este buna. As vrea sa pot face mai mult in plan public, politic, pentru ca mai multi concetateni de-ai nostri sa impartaseasca aceasta traire a mea cu privire la tara noastra.

 

Ana Magdin: Esti unul dintre cei mai buni PR din Romania! Dupa Crin Antonescu, Dan Diaconescu, Dinu Patriciu, care este urmatoarea ta miscare in politica romaneasca?


Cornel George Comsa: Fiecare om politic sau public dintre cei enumerati de dvs sunt parte din destinul meu, nu pot spune ca traiectoriile lor in politica sau business mi se datoreaza, dimpotriva, fiecare au contribuit la ceea ce sunt eu astazi. Am traversat cateva etape in ultimii 15 ani, de la terminarea facultatii, iar astazi sunt in pragul a doua decizii importante. Una este deja luata, in plan personal. O sa ma casatoresc. In ceea ce priveste politica, dupa ani de zile in slujba Familiei Regale romane, dupa ani de zile alaturi de oameni publici de prim rang, am decis sa incerc cvasi-imposibilul, sa infiintez un nou partid. Nu doar de dragul proiectului, ci un nou partid construit cum scrie la carte, impreuna cu oameni tineri si maturi, care inca mai cred intr-o reforma a clasei politice romanesti.

 

Ana Magdin: Care este rolul deputatului pentru cetatenii care-l voteaza? Ce faci concret pentru oameni?


Cornel George Comsa: Rolul deputatului comporta trei aspecte esentiale – partea profesionala, adica activitatea sa in comisia de specialitate pentru care este pregatit sa activeze, partea legislativa – initiativele legislative pe care le gandeste sau sustine, si partea politica, vocea sa in spatiul public sau in dialogul institutional pe care il poarta in calitatea sa de ales, parlamentar. Eu sunt activ pe toate aceste paliere, iar in “teritoriu” am doua birouri deschise in colegiul meu – Aiud-Ocna Mures, unde ma intalnesc cu cetatenii, ii ascult si ii ajut in mod nemijlocit. Din pacate foarte putini cetateni inteleg ce poate si ce nu poate face un deputat si vin la intalnirea cu mine cu probleme administrative, sociale, locative, chestiuni care sunt in afara ariei noastre de competenta sau rezolutie. Cu toate acestea, inteleg nevoile oamenilor si, ca o chestiune inedita, va spun ca in fiecare iarna, cate trei luni la rand – decembrie, ianuarie si februarie, imi donez integral indemnizatia pentru a ajuta familiile cele mai sarace din judetul Alba. Tot din buzunarul meu sponsorizez diverse competitii sportive – sah, fotbal, cros, sau recompensez copiii premianti din scolile din zona colegiului meu. Atata poate face un deputat din opozitie.

 

Ana Magdin: Ce crezi ca trebuie facut in aceasta tara pentru ca romanii sa duca o viata mai buna?


Cornel George Comsa: Trebuie inlocuita aproape integral clasa politica, trebuie aduse in prim-plan valorile autentice ale acestui popor, trebuie schimbata mentalitatea, prin exemplul dat de lideri. Daca cei care conduc Romania dovedesc imoralitate, vicii, incompetenta, ce pot invata sa respecte romanii? Totul pleaca de la conducatori, de la lege si de la modelul social pe care leadership-ul unei tari il impune. Pana nu schimbam asta, sansele de reforma reala sunt ZERO!

 

Ana Magdin: Cum vezi politica din aceste vremuri, avand in vedere ca vom avea alegeri europarlamentare si alegeri prezidentiale? In toamna, va castiga omul sau partidul?


Cornel George Comsa: Europarlamentarele vor da masura exacta a interesului romanilor pentru actualele partide politice. PSD, PNL, PDL, PP-DD, UDMR si celelalte surogate ale lor, care alcatiuesc ansamblul scenei politice romanesti nu vor scoate mai mult de 25% dintre votanti la urne pe 25 mai. Restul populatiei nu mai poate fi mintita sau stimulata in vreun fel sa iasa la vot. E ridicol, dar asta este…80% dintre romani nu se mai simt reprezentati de nimeni. Din acest motiv trebuie facute eforturi pentru aparitia unui nou partid, al unui nou curent care sa schimbe in mod real foaia. Este aproape imposibil ca un astfel de curent sa apara si sa se impuna pana la finalul anului, asa ca, intre 2014 si 2019 vom avea un ultim presedinte din aceasta “scoala veche” si atat de daunatoare a politicii romanesti post-decembriste. Va conta mult partidul. Omul va cantari nu mai mult de 40% din votul final.

 

Ana Magdin: Cine crezi ca va fi noul presedinte al Romaniei?


Cornel George Comsa: Candidatul PSD, sau cel care va fi sustinut de PSD.

 

Ana Magdin: Consideri ca PMP-ul are vreo sansa in politica romaneasca, are Elena Udrea sanse sa devina prima femeie presedinta a Romaniei? Ce sanse are Sorin Oprescu la prezidentiale?


Cornel George Comsa: PMP este ca o sarcina. Infiintat in februarie 2014, va dura 9 luni. Cand pleaca Basescu, fecundatorul acestei “sarcini”, vom vedea daca se va naste un copil viu sau nu.


Elena Udrea nu are nici o sansa sa devina Presedinte al Romaniei. Sorin Oprescu are sanse, doar daca este sustinut de PSD.

 

Ana Magdin: Ce trebuie sa faca politicienii si nu fac pentru oameni si pentru tara?


Cornel George Comsa: Sa se preocupe, sa ii intereseze. Nu fac nimic din cele doua.

 

Ana Magdin: Spune ce ti-ai fi dorit sa spui oamenilor si nu ai spus niciodata!


Cornel George Comsa: Spun tot timpul ceea ce cred, pentru ca nu sunt ipocrit. Nu spun niciodata ceva jignitor, pentru ca am control.

Mi-as dori ca oamenii care gandesc si actioneaza ca mine sa aiba o sansa.

 

Ana Magdin:  Un gand pentru romanii de pretutindeni!


Cornel George Comsa: Nu va pierdeti speranta, alegeti-va cu grija liderii, nu va irositi inutil energiile! Nimic nu este mai puternic decat o idee careia i-a venit timpul!

 

Sursahttp://www.informatiadealba.ro/comunitate/cornel-comsa-un-interviu-descurajant-pentru-elena-udrea/