2015-08-03

Cornel George Comșa - cel mai activ deputat din județul Alba

Domnul deputat Cornel George Comșa, ales în colegiul uninominal nr. 4, Aiud-Ocna Mureș, este cel mai activ deputat din județul Alba, conform Indicelui Activității Parlamentare, o formulă de calcul care analizează și cuantifică activitatea parlamentarilor români pornind de la numărul inițiativelor legislative, al luărilor de cuvânt, al declarațiilor politice, întrebărilor și interpelărilor precum și al moțiunilor semnate.

      Clasamentul general a fost publicat de doamna deputat Andreea Paul pe situl personal, la finalul sesiunii parlamentare februarie-iulie 2015. Indicele Activității Parlamentare (în continuare IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor în activitățile curente ale forului legislativ al României.

   La nivel național, activitatea parlamentară a domnului Cornel George Comșa îl situează pe locul 65 din 544 de parlamentari și pe locul 36 din 387 deputați, având un scor IAP de 63,55.

În ceea ce privește activitatea parlamentară detaliată,  domnul Cornel George Comșa  are: 31 de inițiative legislative dintre care 2 promulgate legi, 96 de luări de cuvânt în 24 de ședințe, 85 de declarații politice, 85 de întrebări și interpelări adresate Guvernului și autorităților din subordinea acestuia și 5 moțiuni semnate.

Datele complete ale activitatii tuturor deputatilor si senatorilor din Parlamentul Romaniei pot fi consultate aici :       http://www.andreeapaul.ro/blog/2015/07/a-treia-editie-a-indicelui-agregat-al-activitatii-parlamentare-clasamentul-grupurilor-parlamentare-si-al-parlamentarilor/

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.ce?cir=1&leg=2012

De asemenea, domnul deputat Cornel George Comșa  a organizat până în prezent 5 vizite de studiu la Parlamentul României, la care au participat peste 170 de elevi și studenți din întreaga țară, membri și voluntari ai ONG-urilor de tineret. Acest nou concept de vizite de studiu este structurat pe mai multe activități specifice, printre care:  tur ghidat al Palatului Parlamentului, asistare la ședința de plen a Camerei Deputaților, vizită la Cancelaria


 

Președintelui Camerei Deputaților și o sesiune de dialog structurat între participanți și parlamentari de la grupurile politice, pe probleme de interes ale invitaților.

Nu în ultimul rând, în ultima sesiune parlamentară  domnul deputat Cornel George Comșa a găzduit, prin intermediul comisiei parlamentare pentru politică externă a Camerei Deputaților, o conferință studențească  în  domeniul “Intelligence”, intitulată ”Putere, Pace, Securitate”,  la care au participat 60 de persoane, reprezentanți ai mediului academic și diplomatic din România.

 

Cred că mandatul de parlamentar trebuie exercitat în primul rând în Parlament și nu la televizor sau prin dispute politice cu alți colegi. Se vede o carență tot mai accentuată a înțelegerii rolului mandatului de parlamentar și a responsabilității pe care acesta o incumbă, nu doar prin vot, ci mai ales prin competența care trebuie angajată în redactarea de inițiative legislative și în exercitarea controlului parlamentar asupra Guvernului. Este dificil să construiești majorități ca independent, dar dacă scopul este unul meritoriu, exista loc de înțelegere și colegialitate din partea celorlalți deputați și senatori. Imi doresc ca cetățenii județului Alba să colaboreze mai mult în rezolvarea problemelor lor, să-și contacteze parlamentarii  atunci când vor o schimbare la nivel legislativ sau doresc clarificări din partea Executivului cu privire la o problemă de interes public. Fac apel la un dialog social activ cu cetățenii judetului, pentru a participa împreună la îmbunătățirea legislației prin comunicare directă a problemelor cu care se întâlnesc. Vreau să le mulțumesc totodată și colegilor deputați și senatori cu care am colaborat până acum la redactarea și semnarea inițiativelor legislative și să le urez inspirație în noua sesiune parlamentară.” a declarat domnul deputat Cornel George Comșa.