2014-05-28

Deputatul de Alba Cornel George Comsa infiinteaza Partidul Nostru

Fost membru al PP-DD, deputatul Cornel George Comşa a decis că e momentul să-şi ia destinul politic în mâinile proprii.

Demisionând din Partidul Poporului-Dan Diaconescu, deputatul George Comşa a devenit unul din mulţii deputaţi independenţi.

După ce se va însura cu o frumoasă braşoveancă, motiv să-i urăm Casă de Piatră, deputatul George Comşa va pune piatra de temelie a Partidului Nostru... aşa se va numi.

Iată ce a declarat deputatul Cornel George Comşa pentru colegii de la Pro Alba.

-În ce stadiu se află partidul?

-În ceea ce priveşte viitorul partid, pot să îţi mărturisesc că am avut mereu dorinţa de a uni oamenii încă valabili din ţara noastră, pentru o adevărată schimbare în bine pe care o aşteptăm de 25 de ani. Partidul este deocamdată într-o fază „tehnică”, incipientă, în care se desfăşoară în paralel câteva lucruri complementare, necesare unui proiect de succes pe termen mediu şi lung. Vorbesc conturarea unui grup de iniţiativă, suficient pentru a susţine dezvoltarea proiectului nostru politic atât în Parlament cât şi în ţară, în teritoriu. Apoi, definitivarea programului politic, a statutului şi branduirea partidului merg în paralel, respectând legea partidelor politice şi regimul naţional al mărcilor înregistrate. Nu în ultimul rând, încercăm identificarea în fiecare judeţ şi sector al Municipiului Bucureşti a oamenilor care să asigure, în scurt timp, extinderea iniţiativei noastre politice la nivel naţional, rapid şi temeinic.

-Ai o reţetă a succesului şi de această dată? Se mai poate schimba ceva în bine în politica românească?

-Am lucrat, din 1999 încoace, cu lideri politici şi publici de prim rang – Familia Regală română, Dinu Patriciu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Dan Diaconescu şi mulţi alţii, însă nu am fost mulţumit pe deplin de exerciţiul public/politic/de business al niciunuia dintre cei enumerati. Am învăţat multe în toţi aceşti cincisprezece ani, ştiu că se poate mai bine şi vreau să încep o carieră politică pentru a putea exercita puterea în această ţară în aşa fel încât să profite România în ansamblu şi cât mai mulţi români, aflaţi înăuntrul sau în afara graniţelor ţării noastre.

-Cine crezi ca vor fi adepţii viitoarei tale construcţii politice?

-Alegerile europarlamentare din luna mai au dovedit exact care mai este tracţiunea partidelor politice actuale în România. Prezența atât de redusă la vot arată măsura în care românii nu se mai simt reprezentaţi de actuala clasă politică. Partidul pe care îl înfiinţez va fi al nostru, al celor 80% care nu mai cred nici în PSD, nici în PNL, PDL sau surogatele acestora. Clasa politică actuală este expirată şi a adus România într-o poziţie ridicolă în Europa şi în lume. Şi-a exploatat poporul, adjudecându-i bunurile naţionale şi conducând în interes îngust, de grup, pulverizând valorile şi principiile pe care această naţiune le mai avea acum 25 de ani.

-Au aparut ştiri conform cărora această construcţie politică e făcută pentru candidatura la prezidenţiale a lui Sorin Oprescu. Va fi un partid cu „dedicaţie”?

-Nu am nici un motiv să pierd timp preţios din viaţă construind ceva pentru vreun lider politic de notorietate, construiesc acest partid pentru oamenii de calitate din România, care se uită scârbiţi la actuala clasa politică. În mod realist, ţinta noastră sunt alegerile locale din 2016. În mod ideal, dacă vom reuşi să creştem suficient în următoarele 6 luni, vom propune un candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

-Şi cum se numeşte, totuşi, partidul?

-Tocmai pentru că am ideea aceasta a implicării cât mai multor oameni de calitate din România, am dat un nume sugestiv proiectului meu politic. Se va numi PARTIDUL NOSTRU. Simplu, direct, uşor de înţeles şi de asimilat. Cu cine mergi să votezi? Cu Partidul Nostru! Care partid poate schimba România în bine? Partidul Nostru. Cât de simplu se asimilează un brand bine gândit...

-Şi va avea o orientare de...?

-De centru, tocmai pentru că eu nu cred în extreme, şi pentru că Uniunea Europeană este în construcţia şi principiile ei, „de centru”. UE pune cetăţeanul în centrul preocupărilor ei, este o a doua Renaştere a continentului. La finalul Evului Mediu, Renaşterea a pus omul în centru, ca măsură a tuturor lucrurilor. Nu am definitivat încă toate detaliile, pentru că în perioada aceasta voi avea consultări cu oameni politici şi diplomaţi occidentali, şi cred că sfaturile lor mă vor ajuta să aşez partidul aşa cum trebuie, într-o ţară periferică a UE şi NATO, cum este România. În contextul tensiunilor fără precedent între Est şi Vest de la finalul Războiului Rece încoace, este vital pentru oricare construcţie politică să înţeleagă, încă de la început, care sunt libertăţile şi limitele exprimării sale politice.

Sursahttp://plaiuluminatu.ro/articol--244--11--4787--Deputatul-de-Alba-Cornel-George-Comsa-infiinteaza-Partidul-Nostru.html