2014-03-12

Evenimente importante în viața lui Cornel Comșa. Deputatul a înființat PARTIDUL NOSTRU iar în curând se va căsători

Evenimente importante, anul acesta, pentru deputatul Cornel George Comşa. Două drumuri noi, luate de la început, atât în politică, dar şi în viaţa personală. Refuzând traseismul politic și ofertele venite de la partidele “consacrate” ale României, deputatul de Alba a declarat public că va construi un nou partid, de la zero, partid al cărui nume l-a ţinut secret până acum, dar pe care l-a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Această construcţie politică este pregătită în vederea alegerilor din 2016. Pe plan personal, Cornel Comşa își împlinește viața, în luna iunie, alături de jumătatea sa, Olivia.

 


Casă de piatră, Cornel Comșa! Cum stai cu pregatirile de nuntă? Cine este aleasa ta?

 

Îţi mulţumesc pentru urare, aşa este, o să mă însor în iunie, pregătirile sunt pe final, nu suntem stresaţi, am luat totul ardeleneşte, din timp. Asta pentru că şi Olivia, viitoarea mea soţie, este tot din Ardeal, din Braşov. Ne cunoaştem de trei ani de zile, este o femeie cu toate calităţile, e deşteaptă, frumoasă şi cu o educaţie foarte bună primită în familie şi în şcoală.

 


Cum o să “arate” evenimentul?

 

Olivia nu şi-a dorit, initial, o nuntă cu mai mult de zece persoane, familia apropiată. Însă după ce i-am arătat Catedrala Reîntregirii, Cetatea şi oraşul nostru, şi-a schimbat viziunea despre eveniment. Rămâne, totuş,i adepta discreţiei în ceea ce priveşte viaţa noastră personală şi nu vrea nicidecum “o nuntă de fiţe”, cum greşit s-ar putea înţelege. Vom avea o nuntă normală, clasică, elegantă, fără kitsch-uri şi briz-briz-uri. Suntem oameni care au văzut şi înţeles lumea şi credem că excesele de orice fel strică.

 


V-ați inspirat, cumva, dintr-o „nuntă a anului 2013″? Aveți vreo tematică anume?

 

În ceea ce mă priveşte, sunt oripilat de nunţile unor oameni cu bani din ţara noastră, unde mirii îşi cumpără costume argintii sau aurii de la Versace, miresele îşi blindează rochiile cu diamante, cristale şi safire, după care, în a doua parte a petrecerii, cheamă lăutarii şi maneliştii, se îmbată şi li se şterge toată spoiala de “nouveau riches”. Va fi o nuntă frumoasă, vom mai vorbi despre ea când se apropie. Pentru Pro Alba vom fi deschişi, aţi fost mereu alături de mine.

 


Şi celălat început de drum, în politică? În ce stadiu se află partidul?

 

În ceea ce priveşte viitorul partid, pot să îţi mărturisesc că am avut mereu dorinţa de a uni oamenii încă valabili din ţara noastră, pentru o adevărată schimbare în bine pe care o aşteptăm de 25 de ani. Partidul este deocamdată într-o fază “tehnică”, incipientă, în care se desfăşoară în paralel câteva lucruri complementare, necesare unui proiect de succes pe termen mediu şi lung. Vorbesc conturarea unui grup de iniţiativă, suficient pentru a susţine dezvoltarea proiectului nostru politic atât în Parlament cât şi în ţară, în teritoriu. Apoi, definitivarea programului politic, a statutului şi branduirea partidului merg în paralel, respectând legea partidelor politice şi regimul naţional al mărcilor înregistrate. Nu în ultimul rând, încercăm identificarea în fiecare judeţ şi sector al Municipiului Bucureşti a oamenilor care să asigure, în scurt timp, extinderea iniţiativei noastre politice la nivel naţional, rapid şi temeinic.

 


Ai o reţetă a succesului şi de această dată? Se mai poate schimba ceva în bine în politica românească?

 

Am lucrat, din 1999 încoace, cu lideri politici şi publici de prim rang – Familia Regală română, Dinu Patriciu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Dan Diaconescu şi mulţi alţii, însă nu am fost mulţumit pe deplin de exerciţiul public/politic/de business al niciunuia dintre cei enumerati. Am învăţat multe în toţi aceşti cincisprezece ani, ştiu că se poate mai bine şi vreau să încep o carieră politică pentru a putea exercita puterea în această ţară în aşa fel încât să profite România în ansamblu şi cât mai mulţi români, aflaţi înăuntrul sau în afara graniţelor ţării noastre.

 


Cine crezi ca vor fi adepţii viitoarei tale construcţii politice?

 

Alegerile europarlamentare din luna mai au dovedit exact care mai este tracţiunea partidelor politice actuale în România. Prezența atât de redusă la vot arată măsura în care românii nu se mai simt reprezentaţi de actuala clasă politică. Partidul pe care îl înfiinţez va fi al nostru, al celor 80% care nu mai cred nici în PSD, nici în PNL, PDL sau surogatele acestora. Clasa politică actuală este expirată şi a adus România într-o poziţie ridicolă în Europa şi în lume. Şi-a exploatat poporul, adjudecându-i bunurile naţionale şi conducând în interes îngust, de grup, pulverizând valorile şi principiile pe care această naţiune le mai avea acum 25 de ani.

 


Au aparut știri conform cărora această construcție politică e făcută pentru candidatura la prezidențiale a lui Sorin Oprescu. Va fi un partid cu “dedicaţie”?

 

Nu am niciun motiv să pierd timp preţios din viaţă construind ceva pentru vreun lider politic de notorietate, construiesc acest partid pentru oamenii de calitate din România, care se uită scârbiţi la actuala clasa politică. În mod realist, ţinta noastră sunt alegerile locale din 2016. În mod ideal, dacă vom reuşi să creştem suficient în următoarele 6 luni, vom propune un candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

 


Şi cum se numeşte, totuşi, partidul?

 

Tocmai pentru că am ideea aceasta a implicării cât mai multor oameni de calitate din România, am dat un nume sugestiv proiectului meu politic. Se va numi PARTIDUL NOSTRU. Simplu, direct, uşor de înţeles şi de asimilat. Cu cine mergi să votezi? Cu Partidul Nostru! Care partid poate schimba România în bine? Partidul Nostru. Cât de simplu se asimilează un brand bine gândit…

 

 

Şi va avea o orientare de…?

 

De centru , tocmai pentru că eu nu cred în extreme, şi pentru că Uniunea Europeană este în construcţia şi principiile ei, “de centru”. UE pune cetăţeanul în centrul preocupărilor ei, este o a doua Renaştere a continentului. La finalul Evului Mediu, Renaşterea a pus omul în centru, ca măsură a tuturor lucrurilor. Nu am definitivat încă toate detaliile, pentru că în perioada aceasta voi avea consultări cu oameni politici şi diplomaţi occidentali, şi cred că sfaturile lor mă vor ajuta să aşez partidul aşa cum trebuie, într-o ţară periferică a UE şi NATO, cum este România. În contextul tensiunilor fără precedent între Est şi Vest de la finalul Războiului Rece încoace, este vital pentru oricare construcţie politică să înţeleagă, încă de la început, care sunt libertăţile şi limitele exprimării sale politice.


Succes, Cornel Comşa! Şi, în ambele cazuri, îţi doresc construcţii durabile. De piatră!

 

Sursa: http://www.ziarelive.ro/stiri/evenimente-importante-in-viata-lui-cornel-comsa-deputatul-a-infiintat-partidul-nostru-iar-in-curand-se-va-casatori.html