Program

 

Partidul Nostru promovează un program politic structurat pe valorile fundamentale ale democrației, pe un sistem instituțional în care există lege, reguli corecte și respectate. Partidul Nostru militează pentru o societate în care cetățeanul să reprezinte în raporturile cu statul, un adevărat subiect politic - nu un obiect politic - ale cărui drepturi și libertăți fundamentale să fie garantate.

 

Partidul Nostru susține și se asociază cu acele forțe politice care doresc să construiască un stat de drept care să fie drept pentru cetățenii lui și care să legitimeze puterea statului numai prin respectarea legii și a normelor democrației.

 

Opțiunea politică pe care o asumăm și susținem privește sistemul de valori democratice care au în centrul lor cetățeanul cu drepturile și libertățile sale, capabil să se afirme prin însușirile și eforturile sale într-o lume concurențială, bazată pe egalitatea de șanse, justiție socială, drepturi și libertăți ale omului, bunăstare, solidaritate și responsabilitate.

 

Credem ca în lume în general și în Uniunea Europeană în special, doctrinele clasice nu mai au nici un fel de tracțiune. Acestea au ramas doar niște locuri comune golite de conținut, care încearcă să justifice acțiuni politice sau guvernamentale circumstanțiale, și care nu mai au nici un fel de legatură cu principiile filosofice sau doctrinare de la care au pornit. Rulajul acelorași idei în politica europeană timp de câteva sute de ani a ajuns la capătul puterilor electorale. Această realitate este confirmată de impotenîa marilor partide - din țări europene importante - de a forma guverne singure sau de a-și putea pune în aplicare doctrina, rezultatul fiind apariția celor mai bizare alianțe, în numele guvernării sau a deținerii reci, concrete, a puterii.

 

Noi, fondatorii Partidului Nostru, încercam prin programul politic să definim o noua abordare doctrinară, care se referă înainte de toate la cetățean și nu la principiile rigide după care s-ar putea conduce sau organiza o societate. Renașterea europeană, dupa Evul Mediu întunecat, a pus omul in mijlocul tuturor lucrurilor, ca masură a tuturor lucrurilor. Uniunea Europeană, după două Razboaie Mondiale devastatoare pentru continentul nostru, a pus cetățeanul în centrul preocupărilor sale și a încapsulat "unitatea în diversitate" tocmai pentru a răspunde nevoilor cetățeanului european.

 

Pentru Partidul Nostru, Cetățeanul Român este centrul preocupărilor noastre, este Alpha și Omega acțiunii noastre publice și politice, este elementul care conferă echilibru, justețe, pragmatism și sens existenței noastre ca partid.

 

Partidul Nostru este un partid de centru. Unde “centrul” este Cetățeanul Român.

 

Află mai multe aici.